Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza pandemiei COVID
Autor: Doinița Manic pe 16 sep, 11:01 | Internațional

Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza pandemiei COVID / Foto: Pixabay

Un bărbat care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza  pandemiei COVID.

Un bărbat din SUA care a evadat din închisoare în urmă cu 30 de ani s-a predat acum din cauza  pandemiei COVID.  Darko Desic a ales să se predea deoarece pandemia l-a lăsat fără un acoperiș deasupra capului, scrie Sky News.

“Merg înapoi la închisoare unde voi avea un acoperiș deasupra capului.”, a spus bărbatul.

Cum evadase bărbatul din închisoare

 

Bărbatul, care a evadat în 1992, a explicat că în ultimii zeci de ani lucrat ca zilier în Sydney, dar carantina impusă de pandemia de Covid l-a făcut să rămână fără muncă și așa a ajuns să doarmă pe o stradă. Acum el are 64 de ani, iar duminica trecută s-a predat la secția de poliție Dee Why. El este acum acuzat că a scăpat din arestul legal în 1992, potrivit unei declarații a poliției.

Polițiștii spun că Darko Desic avea 35 de ani când a evadat, folosind um bomfaier și un clește. În momentul evadării, el ispășise 13 luni de închisoare dintr-o condamnare de trei ani și jumătate, pentru cultivare de canabis. Născut în fosta Iugoslavie, Desic a spus polițiștilor că a scăpat din închisoare pentru că credea că va fi deportat odată ce își va ispăși pedeapsa. S-ar fi temut că va fi pedepsit pentru că nu și-a îndeplinit serviciul militar obligatoriu în fosta sa țară. 

Oficialii din domeniul imigrației au renunțat la un moment dat să-l caute și, în 2008, i-au acordat rezidența în Australia. Desic a declarat poliției că și-a petrecut tot timpul liber pe plajele din nordul orașului Sydney, în suburbia Avalon și, că nu a ajuns niciodată în atenția poliției în acel moment.

Evadare ca în filme la Urziceni. Un tânăr, aflat în arest preventiv, a fugit chiar de sub ochii polițiștilor

 

Un tânăr de 18 ani, care se afla în arest preventiv pentru furt calificat și conducere fără permis, a reușit o evadare demnă de filme. Individul a fugit chiar de sub ochii oamenilor legii.  În luna august acesta a evadat pe geamul de la toaleta din sediul secției de poliție. Pentru a-l găsi pe tânăr, poliţiştii au instituit filtre în tot judeţul şi IPJ Ialomiţa a angrenat forţe suplimentare de la toate serviciile operative. De asemenea, a fost solicitat sprijinul jandarmilor ialomiţeni cu un câine de urmă. Individul a fost găsit abia după câteva zile.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri