Urmărește emisiunea live
Un bărbat condamnat pentru trafic de minori a fost depistat de polițiști / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursă foto: Capturi video Poliția Română, colaj DC News
Sursă foto: Capturi video Poliția Română, colaj DC News
Un bărbat condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de minori a fost depistat, joi, de polițiști.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au efectuat o acțiune pentru depistarea persoanelor urmărite, în municipiul București, informează IGPR. 

Astfel, a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din municipiul Giurgiu, pe numele căruia Tribunalul Giurgiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, la data de 30 martie a.c., fiind condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

VEZI ȘI: Un bărbat s-a scăpat pe el când a fost încătușat de polițiști, în Cluj-Napoca

Bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție, pentru întocmirea documentației necesare. Ulterior, a ajuns după gratii, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

VEZI ȘI: Descinderi la Constanța. Trei tinere, între care o minoră, au fost exploatate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cauză, 3 persoane au fost reținute, transmitea IGPR pe 1 septembrie a.c.

'Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-iunie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, ar fi recrutat trei tinere, de 21, 20 și 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, cauzată de educație precară și stare materială modestă și le-ar fi adăpostit în imobile, în municipiile Brașov și Constanța, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, la sfârșitul lunii mai a acestui an, bărbatul de 41 de ani ar fi determinat una dintre victime la practicarea prostituției, înlesnind această activitate, prin închirierea unei locații în municipiul Constanța, de pe urma căreia ar fi obținut foloase patrimoniale.

Totodată, bărbatul ar fi realizat fotografii în ipostaze erotice cu aceasta, destinate postării pe rețelele de socializare.', preciza IGPR. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel