Un bărbat din Suceava a aflat după 16 ani că nu este tatăl biologic al copilului pe care l-a crescut
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Olya Adamovich de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Olya Adamovich de la Pixabay
Un bărbat a aflat, după 16 ani, că nu este tatăl biologic al unuia dintre cei doi copii ai familiei. Fosta sa soție a fost obligată să-i achite daune morale. 

O femeie din județul Suceava a fost obligată de judecători să-i achite fostului soț 50.000 de lei, cu titlu de daune morale pentru că, timp de 16 ani, i-a ascuns faptul că nu el este tatăl unuia dintre cei doi copii ai familiei.

Cei doi s-au căsătorit în 1991 și au avut o relație bună până când, în urmă cu zece ani, femeia a plecat la muncă în străinătate. Bărbatul a rămas acasă cu cei doi copii. 

Când bărbatul i-a cerut să se întoarcă în țară, fiindu-i greu să-i crească singur pe copii, femeia i-ar fi spus că nu el ar fi tatăl lor. 

Îngândurat, bărbatul a depus o acțiune în instanță pentru a se stabili paternitatea copiilor, iar expertiza medico-legală a arătat că este exclus ca el să fie tatăl biologic al fiului cel mare. 

Astfel, bărbatul și-a dat în judecată fosta soție și a solicitat despăgubiri în valoare de 200.000 de lei, scrie stirisuceava.net, citat de stiri.botosani.ro.

Femeia le-a spus judecătorilor că soțul ei știa că nu este tatăl copilului 

Femeia le-a spus judecătorilor că soțul său a cunoscut faptul că nu este tatăl copilului, dar și că în comunitate se cunoștea faptul că a avut relații extraconjugale cu prietenul lui cel mai bun, când el era detașat cu locul de muncă. În acea perioadă, ar fi fost conceput fiul cel mare.

După botezul copilului, bărbatul ar fi alungat-o de acasă. Ulterior, ar fi iertat-o și ar rugat-o să se întoarcă, a mai susținut ea. 

Fostul soț și-ar fi schimbat atitudinea în timpul divorțului pentru a rămâne cu toată averea. 

Câștig de cauză pentru fostul soț

Conform aceleași surse, fostul soț a obținut victorie în instanță pentru că a arătat că a știut de infidelitatea soției, dar nu și de faptul că nu este el tatăl copilului cel mare. 

Decizia a fost contestată de amândoi, dosarul urmând a fi înaintat Curții de Apel Suceava pentru soluționarea definitivă a litigiului.

Caz similar

În luna mai, Judecătoria Constanța a obligat o altă femeie să-i achite soțului 50.000 de lei daune morale după ce, timp de trei ani, i-a ascuns că nu el este tatăl copilului, mai scrie stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel