Un bărbat și-a aruncat în aer fiul ca să se răzbune pe fosta soție. Pedeapsa primită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Bărbatul care a provocat o explozie în locuința în care se afla cu fiul lui, pentru a se răzbuna pe fosta soție, a fost condamnat. 

După ce și-a violat soția în timpul divorțului, a vrut să-și arunce fiul în aer. În locuința în care se afla alături de copil, bărbatul a provocat o explozie. Zilele trecute, magistrații de la Tribunalul Neamț au finalizat procesul. 

Ștefan B., în vârstă de 41 de ani, din Piatra Neamț, a fost condamnat la 12 ani și 2 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și distrugere. (S-au aplicat pedepse de 8 și 3,6 ani de închisoare și s-a revocat suspendarea pentru o altă condamnare, de viol.)

Bărbatului i-au fost interzise unele drepturi, inclusiv părintești, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei. Pentru aceeași perioadă, individului i s-a interzis să comunice cu victima, cu rude ale acesteia sau cu alte persoane, stabilite de instanță. De asemenea, i s-a interzis să se apropie de locuri unde victima desfășoară activități sociale.

Copilului său, care a fost rănit în explozie, i-au fost acordate, prin mamă, 100.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale și 4.416 lei, daune materiale. Câțiva vecini au primit sume cuprinse între 350 și 15.000 de lei pentru repararea caselor, scrie Adevărul.

Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2021, într-un bloc din Piatra Neamț

Totul s-a întâmplat pe 27 ianuarie a.c., într-un bloc din Piatra Neamț, când bărbatul a provocat o explozie în camera în care se afla alături de fiu. Ștefan B. voia să se răzbune pe soția care divorțase de el și a premeditat fapta. Anterior, a violat-o pe femeie și a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

În ziua cu pricina, fosta soție l-a anunțat că va veni după copil. El i-a trimis un mesaj și a amenințat că va provoca o explozie, iar femeia a sunat la 112. 

Când oamenii legii s-au apropiat de bloc, Ștefan B. a deschis mai multe butelii, a dat foc la niște haine și, în urma unor acumulări de gaz, s-a produs o explozie urmată de incendiu. Copilul a scăpat cu arsuri de gradul I și II pe față, scalp, urechi și mâini, pentru care au fost necesare 22-25 de zile de îngrijiri medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel