Un cetățean bulgar a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 100 de euro. A fost denunțat la DGA
Autor: Alexandru Ichim pe 14 sep, 10:30 | Social

Foto: Pixabay

Un cetățean bulgar este cercetat de autoritățile române după ce a încercat să mituiască un polițist de frontieră. 

La data de 10 septembrie 2021, Linia Call – Center aticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție a fost apelată de către un polițist din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, care a sesizat faptul că, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat în trafic un cetățean bulgar, în timp ce conducea un autotren pe care era montat un dispozitiv magnetic care influența înregistrarea datelor de către aparatul tahograf.

În acest context, pentru a nu dispune măsurile legale împotriva sa, conducătorul auto bulgar a oferit polițistului, cu titlu de mită, suma de 100 de euro, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție. 

Apelul a fost direcționat de îndată către Serviciului Județean Anticorupție Arad, cetățeanul bulgar fiind identificat și condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, unde a fost audiat în calitate de suspect.

În cauză, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Un polițist a refuzat o mită de 1.000 de euro de la un șofer prins beat la volan

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că un polițist din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian – Postul de Poliție Secuieni a refuzat o sumă de bani oferită cu titlu de mită de un șofer prins băut la volan.

În fapt, agentul de poliție a semnalat faptul că, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1.14 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, șoferul în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalulului Județean de Urgență Bacău, în vederea recoltării probelor biologice. Aici, conducătorul autoturismului a insistat și a promis polițistului suma de 1.000 de euro, dacă îl ajută să scape de consecințele legale.

Cu toate că agentul de poliție a refuzat categoric oferta, șoferul a insistat în demersul său, drept pentru care polițistul a sesizat Direcția Generală Anticorupție.

A fost prins în flagrant 

 

Echipa operativă constitută la nivel D.G.A. – S.J.A. Bacău a constatat infracțiunea flagrantă când inculpatul i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de euro în scopul menționat, iar documentele întocmite și denunțul polițistului au fost înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

În prezent cercetările sunt continuate de către procurorul de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, fiind dispusă cercetarea sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Conducătorul autoturismului primise anterior o condamnare, cu amânarea aplicării pedepsei, tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în prezent aflându-se în termenul de încercare de 2 ani ce expiră în data de 10.12.2021.

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri