Un curier care a scuipat pe o pizza poate face 18 ani de închisoare, în Turcia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un procuror a solicitat până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier care a scupiat pe o pizza înainte de livrare.

Un procuror turc a solicitat până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier, acuzat că a scuipat pe o pizza înainte de a o livra clientului, conform Agerpres.

Curierul a săvârșit fapta pe 24 decembrie 2017, în localitatea Eskișehir, din centrul Turciei. Bărbatul, concediat ulterior, este acuzat că a deschis cutia cu pizza și că a scuipat pe aceasta înainte de a suna la ușa clientului său.

Camera de supraveghere, esențială în anchetă

Gestul care îi va aduce închisoarea a fost descoperit la câteva zile distanță, după ce un apropiat al proprietarului imobilului a vizionat imaginile surprinse de camera de supraveghere. Acesta a alertat locatarul, care a depus o plângere.

Astăzi, în timpul celei de-a cincea audieri în cazul procesului, procurorul a solicitat între doi ani și jumătate și 18 ani de închisoare pentru două capete de acuzate: „punerea în pericol a vieții sau a sănătății unei persoane prin alterarea alimentelor" şi „degradarea unui bun".

Nu sunt cunoscute motivele

Motivele din spatele gestului nu sunt cunoscute. Pedeapsa solicitată pare foarte mare, chiar şi în conformitate cu criteriile sistemului de justiție turc, recunoscut prin faptul că este foarte puțin indulgent. Prin comparație, infracțiunea de „apartenență la o organizație teroristă armată" este pedepsită cu 15 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel