Un deputat RUPE tăcerea: "Au apărut DOVEZI! Pentru campanie, numărul cazurilor scade de 2 ori! Vor BLOCAREA, să nu ieșim să spunem adevărul!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Un deputat a rupt tăcerea despre situația alarmantă din Republică Moldova. Ce se întâmplă acolo este de-a dreptul halucinant. 

Întrebat care e situația din Republica Moldova, cum vede și cum tratează autoritățile de acolo pandemia, Dinu Plângău a răspuns, în direct la B1 TV. 

"Avem o situație foarte complicată. Avem peste 1000 de cazuri raportate zilnic și în același timp, din păcate, această problemă este destul de politizată la noi, la Chișinău. Se face prea multă politică pe seama acestei pandemii. Nu am fost pregătiți încă de la începutul acestei pandemii și culmea, atunci când aveam 10 - 15 cazuri pe zi am scos și Armata, am instituit și stare de urgență, iar acum, când avem o situație și mai critică nu mai putem ține oamenii în casă, nu mai putem bloca economia și evident, avem o situație destul de complicată.

Totodată, 11 deputați din 100 sunt infectați cu COVID-19, ceea ce denotă faptul că avem practic 11% din forul legislativ care este blocat și nu poate luat decizii!". 

"Vor să fie BLOCAT Parlamentul, ca să nu ieșim să spunem adevărul"

"Noi, cei din opoziție, am propus să facem pe modelul României, luarea unor decizii importante în regim online, dar majoritatea parlamentarilor, mai ales în contextul în care avem și alegeri prezidențiale, vor să fie blocat Parlamentul, ca opoziția să nu poată ieși de la tribună și să nu poată vorbi despre problemele cu care ne confruntăm.

Pandemia e politizată foarte mult și asta e foarte trist. Cel mai trist lucru în Republica Moldova e că, după un studiu, mai mult de jumătate din populație nu crede în existența acestei pandemii și ăsta e un rezultat al autorităților pentru că deseori oficialii mergeau la întâlniri fără măști, fără măsuri de protecție și nu spuneau cât de gravă este această pandemie. Acționează foarte mult propaganda din interior și exterior, care spune oamenilor că totul e bine, nu trebuie să vă faceți griji...", a completat el. 

"Pentru campania electorală, numărul cazurilor de imbolnăviri scade de 2 ori! Au apărut dovezi"

"Vă dau un exemplu de ce se întâmplă aici. Noi câteva săptămâni am avut câte 1000 de cazuri pe zi. Când partidele de la Guvernare trebuie să organizeze niște întâlniri electorale sau concerte, tot în scop electoral, numărul cazurilor de îmbolnăviri scade de 2 ori!

La noi există o propagandă enormă, inclusiv cu implicarea serviciilor inteligente din afara țării, în contextul alegerilor prezidențiale care se apropie. De asta cu pandemia se joacă foarte mult politic! Într-adevăr este o situație dramatică, dar se joacă foarte tare! Spre exemplu, am avut zilele acestea hramul orașului Chișinău, președintele Dodon cu primarul socialist urmau să organizeze zilele orașului, o acțiune care în mod normal ar trebui să fie interzisă. Au adunat foarte multă lume în piață, iar cu 2 zile înainte anunțau că lupta noastră împotriva pandemiei este una reușită, numărul de cazuri se diminua radical. Se jucau inclusiv cu numărul testelor zilnice. Încearcă a descuraja populația mai intelectuală care, în Republica Moldova, votează partidele pro-europene.

Noi avem un agent de influență chiar de la președinție, Igor Dodon. Zilele acestea au apărut investigații, anumite dovezi, probe, care arată colaborarea președintelui Dodon cu Kremlinul, cu serviciile inteligente ale Federației Ruse", a completat deputatul Dinu Plângău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel