Un farmacist, acuzat că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID-19, condamnat la 3 ani de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un farmacist care distrus de doze de vaccin anti-COVID-19, condamnat la 3 ani de închisoare / Foto: Pixabay
Un farmacist care distrus de doze de vaccin anti-COVID-19, condamnat la 3 ani de închisoare / Foto: Pixabay
Un farmacist, acuzat că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID-19,  a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Un farmacist din statul american Wisconsin, care a pledat vinovat pentru că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID19 produs de Moderna, a fost condamnat la trei ani de închisoare, a anunţat marţi Departamentul de Justiţie al SUA, relatează Agerpres, citând Reuters.

Steven R. Brandenburg, 46 de ani, a fost de asemenea condamnat la plata a 83.800 dolari despăgubiri către spitalul în care lucra, conform unei declaraţii publicate marţi de biroul procurorului din Wisconsin.

 

De ce a încercat să distrugă vaccinurile



Bărbatul a fost de acord să pledeze vinovat la două capete de acuzare pentru tentativa de a altera produse de consum, neluând în considerare riscul ca o altă persoană să se afle în pericol de moarte sau de vătămare corporală.

Documentele instanţei au arătat că bărbatul a scos în mod intenţionat o cutie de doze de vaccin anti-COVID-19 dintr-o unitate frigorifică a spitalului în timpul unor schimbări de ture, în cursul nopţii, în decembrie anul trecut, se arată în declaraţia Departamentului de Justiţie. Brandenburg era sceptic cu privire la eficacitatea vaccinurilor în general - mai ales faţă de vaccinul Moderna - şi le-a comunicat acest lucru colegilor săi de muncă în ultimii doi ani. 

Un farmacist "conspiraţionist"

Farmacistul american care a distrus sute de doze de vaccin împotriva COVID-19 este „un conspiraţionist” convins că vaccinurile sunt periculoase, au informat în luna ianuarie autorităţile americane, atunci când acest caz a fost făcut public.

Steven Brandenburg, care lucra în tura de noapte la Centrul Medical Aurora din Grafton, Wisconsin (nord), a scos din frigiderele centrului 57 de fiole de vaccin Moderna, fiecare conţinând circa zece doze, deoarece credea că vaccinul ar putea modifica ADN-ul uman. Unele dintre aceste vaccinuri inerte au fost apoi administrate, fără a face vreun rău persoanelor inoculate, potrivit spitalului.

„Intenţia sa a fost de a le face ineficace, deoarece a ajuns la convingerea că nu sunt sigure, că metoda ARN folosită pentru fabricarea acestor medicamente le-a făcut periculoase”, a declarat procurorul comitatului Ozaukee, Adam Gerol, în cursul primei audieri din luna ianuarie.

Vaccinurile Moderna şi Pfizer-BioNTech se bazează pe utilizarea ARN-ului messenger, o nouă metodă capabilă „să înveţe” sistemul imunitar să lupte împotriva virusului.

VEZI ȘI: Sute de doze de vaccin, DISTRUSE de un farmacist "conspiraţionist": A spus că lumea se PRĂBUȘEȘTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel