Urmărește emisiunea live
Un gălățean a încercat să plătească la magazin cu o bacnotă trasă la xerox / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Brian Child de la Pixabay
Foto ilustrativ de Brian Child de la Pixabay
Un tânăr din Galați a încercat să plătească un pachet de țigări cu o bacnotă de 500 de lei, trasă la xerox.

Un tânăr din Galați a intrat într-un magazin din Micro 19, prefăcându-se că vorbește la telefon. El a cerut un pachet de țigări și, în speranța că-i poate înșela vigilența vânzătoarei, a întins o bacnotă de 500 de lei trasă la xerox. 

Vânzătoarea și-a dat seama că bacnota este, de fapt, trasă la xerox și l-a amenințat că anunță Poliția. În acel moment, tânărul s-a făcut nevăzut, transmite Pro Lider FM.

Momentul a fost surprins de camera de supraveghere din magazin. 

Tot în Galați: 

Un fals preot colecta de un an bani pentru înmormântări și biserică

Un fals preot din Galați a fost reținut și ulterior, plasat sub control judiciar. Timp de un an, tânărul ar fi primit donații pentru înmormântări și biserică.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, anunța IGPR într-un comunicat.

Timp de un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și străinătate, s-a stabilit în urma cercetărilor.

Până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 11.000 de lei.  (Citește continuarea articolului AICI.)

Tânăr de 18 ani, fals preot, prins cu Boboteaza

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, după ce a fost depistat de poliţişti în haine preoţeşti mergând de Bobotează la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi, informa Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, potrivit Agerpres.

Astfel, la data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, în vârstă de 18 ani, a infracţiunii de înşelăciune. Ca urmare a unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat pe strada Drumul de Centură din Galaţi îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, a precizat sursa citată.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel