Un înalt comandant al Iranului a fost asasinat într-un atac cu dronă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Muslim Shahdan, înalt comandant în Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, a fost asasinat în urma unui atac cu dronă.

Liderul militar iranian a fost ucis în urma unui atac al unui UAV. Potrivit celor de la Haaretz, atacul a avut loc în Siria, în apropiere de granița cu Irakul.

Atacul a avut loc duminică. Presa din Iran a confirmat că Shahdan a fost atacat, fără să raporteze însă decesul acestuia.

Media internațională precizează că împreună cu comandantul din cadrul Gardienilor Revoluției au mai fost ucise trei persoane. Vehiculul în care se aflau a fost vizat de un atac al unui UAV. De menționat că portalul media Al-Mayadeen, afiliat celor de la Hezbollah, a negat moartea liderului iranian.

Subliniem că atacul nu a fost revendicat.

De semnalat că asasinarea lui Shahdan are loc la doar câteva zile după asasinarea directorului programului nuclear, Mohsen Fakhrizadeh. Iranul a acuzat Israelul și SUA de asasinarea lui Fakhrizadeh, care a avut loc chiar în apropiere de Teheran. Omul de știință avea 59 de ani și conducea proiectul nuclear al Iranului.

Totodată, amintim că în ianuarie o dronă MQ-9 Reaper a executat un bombardament asupra aeroportului din Bagdad. În urma acestuia comandantul șef al Gardienilor Revoluției din Iran Qassem Soleimani a fost ucis, informează Defense România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel