Un inginer de la Facebook, acuzat că a abuzat de accesul la datele utilizatorilor pentru a urmări o femeie care îl părăsise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un inginer de la Facebook, acuzat că a abuzat de accesul la datele utilizatorilor / Foto: Pixabay
Un inginer de la Facebook, acuzat că a abuzat de accesul la datele utilizatorilor / Foto: Pixabay
Un inginer de la Facebook ar fi abuzat de accesul la datele utilizatorilor pentru a urmări o femeie care îl părăsise.

Un inginer de la Facebook ar fi abuzat de accesul angajaților la datele utilizatorilor pentru a urmări o femeie care l-a părăsit la hotel, după ce s-ar fi bătut în vacanță. Acuzațiile apar într-o carte care urmează să fie publicată, scrie Business Insider.

Cartea “Un adevăr urât: în interiorul bătăliei Facebook pentru dominație” vorbește despre cazurile în care angajații de la Facebook au exploatat datele utilizatorilor pentru interese personale. De altfel, între ianuarie 2014 și august 2015, compania a concediat 52 de angajați pentru astfel de acuzații. 

Cum a urmărit-o inginerul pe femeia care îl părăsise

Inginerul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, ar fi exploatat datele pentru a “confrunta” o femeie cu care plecase în Europa, după ce aceasta a părăsit camera de hotel pe care o împărțiseră. Astfel, el a putut să vadă noua ei locație, la un alt hotel. Nu este însă singurul caz despre care se vorbește în această carte.

Un alt inginer de la Facebook s-ar fi folosit de faptul că a avut acces la datele utilizatorilor pentru a căuta informații despre o femeie cu care se întâlnea, după ce aceasta a încetat să-i mai răspundă la mesaje.

Individul a avut acces la “ani de conversații private cu prietenii, prin Facebook Messenger, evenimentele la care a participat, fotografii încărcate (inclusiv cele șterse) și postări pe care le-a comentat sau pe care a intrat”, conform cărții. Prin aplicația Facebook pe care femeia o instalase pe telefonul ei, el a putut să-i vadă și locația în timp real.

Cei care abuzează de datele utilizatorilor, concediați

Cei mai mulți dintre acești angajați  sunt “bărbați care au căutat profilurile Facebook ale femeilor de care erau interesați”, se mai arată în carte. Reprezentanții Facebook au declarat că firma concediază angajații pe care îi descoperă că folosesc datele utilizatorilor în scopuri non-comerciale.

“Am avut întotdeauna toleranță zero pentru abuz și am concediat fiecare angajat care a fost descoperit că accesează în mod necorespunzător date”, a afirmat un purtător de cuvânt al Facebook pentru Insider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel