Un jocheu irlandez, condamnat la închisoare pentru moartea calului său
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un jocheu Irlandez a fost condamnat în Franța pentru moartea calului său.

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare, au afirmat vineri surse judiciare, relatează AFP.

"A fost trimis în judecată pentru abuzuri grave sau acte de cruzime faţă de un animal domestice ", a declarat Katia Fischer, care a reprezentat Liga franceză pentru protecţia cailor (LFPC), una dintre cele cinci asociaţii ale părţii civile din proces care a obţinut fiecare 1.500 de euro despăgubiri şi 1.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.

Calul său, Flogas Sunset Cruise, un armăsar gri în vârstă de zece ani, a participat la un concurs de sărituri peste obstacole în 2016 la hipodromul din Cagnes-sur-Mer, pe Coasta de Azur. În după-amiaza zilei de 10 octombrie, prevăzută ca zi de odihnă, animalul s-a prăbuşit fără viaţă după ce a fost supus la două ture de pistă în galop şi biciuit dincolo de normal de către călăreţ, conform mai multor martori. Bărbatul, care poate face apel la hotărârea pronunţată joi de un tribunal din Grasse, a fost condamnat şi la interdicţia definitivă de a deţine un animal domestic, a mai spus grefierul instanţei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel