Un lac înghețat a fost transformat în pistă de aterizare a avioanelor / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un lac înghețat a fost transformat în pistă de aterizare a avioanelor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Un lac înghețat a fost transformat în pistă de aterizare a avioanelor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Lacul Winnipesaukee din statul New Hampshire a fost transformat într-o pistă de aterizare a aeronavelor.

Un lac îngheţat a fost transformat în pistă de aterizare. S-a întâmplat în SUA, pe lacul Winnipesaukee din statul New Hampshire, acolo unde a fost suficient de frig cât să permită avioanelor să aterizeze pe gheața groasă pe până la 50 de centimetri.

Lungă de aproape 800 de metri, pista se poate deschide numai atunci când gheaţa are o grosime de cel puţin 30 de centimetri, a explicat Paul LaRochelle, managerul acestui aeroport - singurul aeroport pe gheaţă aprobat de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA), agenţia de transport aerian din SUA,  relatează luni AFP, citată de Agerpres.

"Nu conducem până aici dacă gheaţa nu are 30 de cm grosime. Dacă există 22 cm acolo, 30 cm acolo, 25 cm în alt loc, nu deschidem. Până când nu are aceeaşi grosime peste tot", a spus LaRochelle, care vine în fiecare zi pentru a măsura grosimea gheţii.

Weekendul trecut, grosimea a atins 50 cm şi, pe aeroport, deschis în urmă cu o săptămână, cu personal de la Departamentul de Transporturi din New Hampshire, au aterizat câteva avioane, nu fără dificultăţi, însă, precizează Publika.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel