Un lup s-a plimbat o zi întreagă pe străzile unui sat și a stat chiar și la coadă la poștă cu pensionarii. FOTO / VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Victoria Butuc-Guranda
Sursă foto: Facebook Victoria Butuc-Guranda
Un lup s-a plimbat nestingherit o zi întreagă pe ulițele unui sat și a stat chiar și la coadă la poștă cu pensionarii. 

S-a întâmplat în satul Dănceni, raionul Ialoveni din Republica Moldova. Primarul localității a fost apelat marți de către mai mulți săteni care au observat un lup care se plimba nestingherit pe ulițele satului.

"El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, a scris primarul satului, Victoria Butuc-Guranda, pe pagina sa de Facebook.

Lupul a fost găsit abia spre seară, pe marginea unui lac, acolo unde mâncase și o găină furată.

„Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât. Curajos gest și aplaudabil. Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i dea și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață.”, a mai scris primarul.

Lupul Dany a fost prins, miercuri, de către autoritățile competente. El ar fi evadat din curtea unui localnic care îl îngrijea.

„Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar! Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu.”, a scris astăzi primarul Victoria Butuc-Guranda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel