Un medic din Iași contestă moartea lui George Floyd din SUA. „Genunchiul poliţistului apasă într-o zonă neletală“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un medic din Iași susține că nu polițistul l-ar fi ucis pe bărbatul de culoare, George Floyd, din Statele Unite ale Americii. 

Emil Iacob, medic la Iași, a analizat imaginile în care un polițist stă cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, iar zona în care era apăsat nu ar fi letală, a precizat medicul pentru „Ziarul de Iaşi“.

„Genunchiul pus în regiunea respectivă nu omoară un om, poate poliţiştii au făcut şi alte acţiuni, dar din fotografie asta rezultă. În poză se vede clar că genunchiul poliţistului apasă pe partea latero-posterioară a gâtului (între muşchiul sternocleidomastoidian şi trapez), zonă neletală. Cei care nu prea au avut tangenţe cu şcoala ar trebui să ştie că traheea e în cu totul altă parte, deci omul nu avea cum să se sufoce“, a spus Emil Iacob, care a antrenat şi trupe antitero la Academia de Poliţie.

În presa internaţională este precizat că George Floyd a murit pe 25 mai după ce poliţistul Derek Chauvin ar fi stat cu genunchiul pe gâtul său aproape nouă minute, acesta fiind judecat acum pentru omor cu intenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel