Un nou lot de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) sosește mâine în țară
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un nou transport de vaccinuri anti Covid-19 urmează să sosească, mâine, în România.

129.600 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 13 mai a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Alte 54.000 de doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson au ajuns în ţară

Un număr de 54.000 de doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) au intrat, miercuri, în ţară, urmând ca joi să ajungă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Ulterior, dozele vor fi distribuite în următoarele centre de stocare şi depozitare:

* Bucureşti: 6.000 doze;

* Braşov: 9.600 doze;

* Cluj: 9.600 doze;

* Constanţa: 7.200 doze;

* Craiova: 7.200 doze;

* Iaşi: 9.600 doze;

* Timişoara: 4.800 doze.

Până în prezent, 108.000 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 8.651 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel