Urmărește emisiunea live
Un nou studiu privind răspândirea COVID-19 în școli
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Oamenii de știință au descoperit detalii noi în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus în școli. Copiii sunt mai puțin susceptibili.

Oamenii de știință din Milano au realizat un nou studiu în ceea ce privește răspândirea coronaviruslui în școli. Aceștia au descoperit că doar 1% dintre copiii infectați au fost asimptomatici, comparativ cu 9% dintre adulți. Astfel, aceștia sunt mai puțin susceptibili să fie asimptomatici.

Autorii noului studiu au declarat: „Aceste date nu susțin ipoteza conform căreia copiii prezintă un risc mai mare de a transporta coronavirus asimptomatic decât adulții.“ Copiii fără simptome de COVID-19 au fost mai rari decât adulții, conform datelor. Astfel, recentele informații cu privire la răspândirea virusului în școli trebuie reconsiderate, potrivit cercetătorilor italieni.

Noile descoperiri vin după ce experții de la King’s College din Londra au demonstrat că tinerii prezintă simptome diferite față de adulți și majoritatea vor suferi de oboseală și pierderea poftei de mâncare atunci când au virusul. Conform acestui studiu, 198 de copii care au fost testați pozitiv iar 55% dintre aceștia au suferit de oboseală, potrivit TheSun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel