Un oraș din România iese din carantină! Ce urmează în următoarele 30 de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un oraș din România iese din carantină, sâmbătă, 8 august, după ce analiza epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică a arătat că numărul bolnavilor este în scădere. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, vineri, 7 august, scoaterea din starea de carantină zonală COVID a oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare carantinate pe 26 iulie.

Decizia a fost luată după o analiză făcută de DSP la nivelul orașului Făget, dar și în satele Colonia Mică, Temerești și Bichigi, unde s-a constatat că numărul cazurilor active de coronavirus a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori.

Carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, se ridică începând cu data de 8 august, ora 19.

Pentru o perioadă de 30 de zile, Comitetul Județean pentru Situatii de Urgență a decis:

1) Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare
2) Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.
3) Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.
4) Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget.
5) Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc), potrivit Făget Express. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel