Un parc pentru rulote va fi amenajat pe malul râului Mureș, în Ciugud
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: alba24.ro
Sursa foto: alba24.ro
Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul „Amenajare parc pentru rulote pe malul râului Mureș, localitatea Drâmbar”. 

Terenul propus pentru realizarea investiției are o suprafață totală de 77.714 mp, fiind neîmprejmuit. Amplasamentul este situat în intravilanul comunei Ciugud, satul Drâmbar, adiacent drumului județean DJ 107, pe malul drept al râului Mureș, în zona nord-estică a Parcului Industrial din localitatea Drâmbar, iar accesul pe teren se realizează din drumul județean DJ 107, scrie alba24.ro.

Se propun următoarele lucrări:

- amenajare alee acces auto cu îmbrăcăminte din piatră spartă,

- amenajarea a 6 platforme pentru rulote la cota terenului sistematizat pentru minim 6 locuri de parcare și andocare rulote, amplasată adiacent aleii de acces rulote, realizată din cu îmbrăcăminte din piatră spartă

- amenajarea unei parcări paralelă cu axul 1 și adiacent platformei străzii, pentru parcarea rulotelor, realizată cu îmbrăcăminte din piatră spartă,

- amenajarea unei platforme de servisare rulote, evacuare ape uzate și depozitare selectivă a deșeurilor din parc, unde se vor amplasa 4 pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor și două toalete ecologice, cu îmrăcăminte din beton rutier Bcr 4,5, prevăzută cu o rigolă din beton cu grătar care permite colectarea și evacuarea apei uzate de pe această platformă care cade accidental.

- realizarea unei alei pietonale înierbate pe malul râului Mureș
amenajare peisagistică a spațiilor verzi, prin plantarea de iarbă și a 36 arbori de talie mare (arțar roșu „October Glory” 2,5-3,5 metri – 30 buc., mesteacăn 3-4 metri – 6 buc.)

- montarea echipamentelor și dotărilor propuse

- asigurarea echipamentelor tehnico edilitare privind alimentarea cu apă, evacuarea apelor uzate și energie electrică.

Vezi și: România, un nou stadion cu 30.000 de locuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel