Un politician din Germania a declarat că migranții ar putea fi gazați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AfD-Germania
AfD-Germania
Un membru vechi al partidului politic Alternative for Deutschland (AfD) a fost demis din cauza comentariilor sale în care acesta spunea că refugiații și migranții ar putea fi „gazați”.

Christian Lueth, care a fost alături de AfD încă de la conceperea partidului, a fost suspendat din funcția sa de purtător de cuvânt parlamentar după ce s-a declarat fascist. În luna februarie, acesta a cunoscut un influencer de dreapta pe rețelele de socializare și s-a întâlnit cu el. În timpul petrecut împreună, Lueth a crezut că întâlnirea este confidențială.

Cu toate acestea, conversația a fost filmată în secret pentru un documentar despre extrema dreaptă din Germania, difuzat săptămâna trecută. În timpul conversației, se spune că Lueth a spus că AfD folosește intenționat tactici provocatoare.

 

Ce a spus Lueth despre migranți?

Când a fost întrebat dacă este în interesul partidului să vină în țară mai mulți refugiați și migranți, acesta a spus: „Da, pentru că AfD se descurcă mai bine. Mai târziu i-am putea împușca pe toți. Nu este deloc problema. Sau să îi gazăm sau orice vrei.”

Care este poziția AfD?

AfD, care își asumă agenda naționalistă anti-imigranți și este în prezent cel mai mare partid de opoziție din parlamentul german, s-a îndepărtat rapid de comentariile lui Lueth. În același timp, co-președintele grupului parlamentar al AfD, Alexander Gauland, a declarat: „Comentariile atribuite lui Christian sunt total inacceptabile și incompatibile cu obiectivele și politicile AfD”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel