Un pompier din Botoşani a câştigat ultramaratonul "Ultra Bolivia Race", din munţii Anzi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook ISU Botoşani
Facebook ISU Botoşani
Iulian Rotariu, pompier la ISU Botoşani, este campion mondial pentru a patra oară, după ce a câştigat maratonul Ultra Bolivia Race. 

Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 - 26 septembrie, anunţă organizatorul evenimentului, Canal Adventure. Iulian Rotariu, singurul român din competiţie, s-a impus în toate cele şapte etape ale "Ultra Bolivia Race", depăşindu-l în clasamentul general pe germanul Sascha Gramm.

"Colegul nostru, plt. adj. Iulian Rotariu a câştigat şi ultima etapă la ultramatatonul Ultra Bolivia Race şi a devenit campion mondial pentru a patra oară. El a reuşit să îşi domine adversarii pe tot parcursul celor şapte etape. Iulian Rotariu s-a impus şi în a şaptea etapă, având un avans de patru minute faţă de ocupantul poziţiei a doua, germanul Sascha Gramm", informează şi ISU Botoşani, pe pagina de Facebook.

200 km în doar o săptămână



Competiţia din America de Sud a presupus alergarea a 220 de kilometri în şapte zile, la o altitudine de până la 4.200 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri. Cursa a fost auto-susţinută, participanţii asigurându-şi în cele şapte zile de concurs atât hrana, cât şi echipamentele obligatorii şi cele personale.

Iulian Rotariu nu este sportiv de performanţă şi aleargă pentru a susţine cauza copiilor cu autism. Anul trecut, acesta a câştigat ultra-maratonul "The Ultra Asia Race" desfăşurat în Vietnam. De asemenea, în noiembrie 2019, el a câştigat şi ultra-maratonul "Ultra Africa Race", desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile, scrie Agerpres. 

În 2019, petiţii pentru decorarea pompierului 

Petiție pentru decorarea colegului nostru, plt.adj. Iulian Rotariu - "îngerul" copiilor cu autism din Botoșani

Iulian Rotariu este câștigătorul Ultra Africa Race Mozambic. Ultramaratonul Ultra Africa Race s-a desfăşurat în perioada 10-14 noiembrie 2019, între provinciile Gaza şi Inhambane din sudul Mozambicului şi a aliniat la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Iulian Rotariu aleargă în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani, fără a primi niciun premiu financiar după aceste competiții. În semn de înaltă apreciere pentru talentul, pasiunea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional, cerem Administrației Prezidențiale să-l decoreze pe sportivul Iulian Rotariu", se arăta într-o petiţie iniţiată la Botoşani în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel