Un profesor a EXPLODAT la adresa lui Anisie: "Măscuța"... Doamne ajută că avem diminutive. Ar fi ȘTIUT! Hocus-pocus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un profesor a rupt tăcerea în ceea ce privește începutul noului an școlar, în condiții de pandemie de COVID-19. 

Deși mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, profesorii, părinții și elevii nu știu cum se vor desfășura orele. Problema majora apare la profesori, cărora li se va pune la încercare tactul pedagogic și se vor confrunta cu o mulțime de situații. 

„Scenariul copiilor care provin din familii care nu cred în existența virusului nu vreau să-l duc mai departe. Scenariul acesta înseamnă că acești copii nu vor purta măști, nu vor respecta distanțarea fizică, nu vor asculta nici profesorii, pentru că ei deja au petrecut șase luni de zile în mediul de acasă în care s-au impregnat cu această impresie că toate aceste măsuri sunt un fel de hocus-pocus al autorităților și că la sfârșit, dintr-un joben magic, va ieși un iepure, nicidecum un virus care să-i amenințe pe ei, pe familiile lor sau pe propriii colegi.

Este un risc foarte mare ca lucrul acesta chiar să se întâmple - efectiv ca ei să ignore, fie cu bună știință, fie din teribilism, toate aceste reguli și un lucru pe care ghidurile acestea nu-l indică - și după părerea mea ar fi trebuit să fie precizat - este și felul în care noi putem să ne asigurăm că există o... haideți să-i spunem pedeapsă, o sancțiune”, a declarat Lăcrămioara Bozieru, profesoară de engleză, pentru Digi24.

Profesorii se plâng că ghidurile Ministerului Educației. Scenariul pe care nu l-a gândit Ministerul

 

„Ministerul Educației ar fi știut că față de generațiile anterioare, cele de acum sunt categoric mai verbale, mai vocale, elevii sunt mult mai porniți împotriva regulilor și mai dornici de un challenge.

Doamna Anisie a spus că dacă nu vine cu măscuța, Doamne ajută că avem diminutive, i se va da măscuță de la școală. Copiii ăștia vorbesc pe WhatsApp și eu mi-am pus problema ce se întâmplă dacă în grupurile lor de WhatsApp la nivelul unui liceu, ei își spun: "Ce-ar fi să nu venim mâine niciunul cu mască? Hai să vedem ce fac ăștia!” Și în momentul respectiv, vă închipuiți, va fi într-o zi, într-adevăr, lotul de măști suficient, poate și a doua zi. Ei, în a treia zi s-ar putea să nu fie suficiente măști! Eu nu spun că lucrul acesta se va întâmpla, dar este posibil să se întâmple și prin firea aceasta a lor, adolescenții în mod cert vor încerca, sub o formă sau alta, să testeze autoritatea. Eu cred că o vor face”, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel