Un proiectil găsit într-o școală din Mizil a dus la evacuarea de urgență a 500 de elevi și profesori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pixabay. Foto ilustrativ
Pixabay. Foto ilustrativ
Cei aproape 500 de elevi ai unei școli din localitatea prahoveană Mizil au fost evacuați, vineri, după ce într-o anexă a unității de învățământ a fost descoperit un proiectil.

Potrivit Digi 24, proiectilul a fost descoperit de muncitorii care făceau lucrări de restaurare a clădirii. Aceștia au anunțat imediat autoritățile. Dispozitivul periculos ar data din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel, preșcolarii, școlarii, profesorii și personalul auxiliar au fost evacuați preventiv. În total, 480 de persoane au fost evacuate, iar la fața locului s-a arătat o echipă pirotehnică. Zona a fost delimitată, iar oamenii au fost îndepărtați, mai precizează sursa citată. Proiectilul va fi detonat într-un sit special.

„S-a procedat la evacuarea copiilor. Accesul în zonă este în aceste momente interzis. (...) 481 de persoane din cadrul Școlii Nr. 1, școală și grădiniță, au fost evacuați”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie. „Copiii nu au fost puși în pericol, nici cadrele didactice. Elementul a fost găsit într-o anexă, la suprafață”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel