Un SELFIE făcut într-o barcă a dus la moartea a cel puțin 7 oameni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O barcă s-a răsturnat din cauza unui selfie, iar cel puţin şapte au murit.

Cel puţin şapte persoane au murit înecate când barca lor s-a răsturnat în largul insulei Java, după ce turiştii aflaţi la bord au vrut să facă un selfie de grup, a anunţat duminică poliţia indoneziană , transmite Agerpres, citând AFP.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă în regiunea Boyolali, când 20 de pasageri s-au mutat brusc într-o parte a bărcii pentru a face un selfie de grup, a declarat şeful poliţiei din Java, Ahmad Lutfi.

 

Barca s-a dezechilibrat și s-a răsturnat



"Cauza accidentului a fost supracapacitarea ambarcaţiunii", a declarat Lufti presei. "Cele 20 de persoane şi-au făcut un selfie, apoi barca s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat", a precizat el.

Potrivit poliţiei, 11 persoane au fost salvate, iar restul au pierit înecate. Două persoane sunt în continuare date dispărute, iar echipele de salvare sunt în căutarea lor.

Barca era condusă de un copil



Autorităţile vor demara o anchetă pentru a determina dacă a fost vorba de o neglijenţă din partea organizatorilor. Potrivit lui Ahmad Lutfi, un adolescent de 13 ani a fost lăsat la conducerea ambarcaţiunii în momentul când s-a răsturnat.

Astfel de accidente sunt frecvente în Indonezia, un arhipelag din Asia de Sud-Est format din aproape 17.000 de insule, de obicei din cauza regulilor mult prea flexibile. În ianuarie, 10 persoane au dispărut după ce o barcă ce transporta 20 de lucrători migranţi, veniţi din Malaysia vecină, s-a răsturnat în largul insulei Sumatra.

Selfie-ul pe tren

Mania selfie-urilor a făcut victime și în România. La noi mai mulți copii au murit în ultimii ani în timp ce au încercat să își facă selfie-uri pe trenuri. Pentru că au existat mai multe astfel de cazuri, Poliţia Română a lansat în luna martie o campanie prin intermediul căreia tinerii sunt informaţi asupra riscurilor uriaşe la care se supun cei care, din teribilism sau din dorinţa de a primi multe like-uri pe reţelele sociale, îşi fac fotografii pe trenuri. 

VEZI ȘI: Poliţia, avertisment pentru tinerii teribilişti: Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!

La sfârșitul lunii martie un băiat de 12 ani din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a electrocutat. Copilul ar fi urcat pe un vagon, iar acolo ar fi atins firele de înaltă tensiune. Din cauza șocului, băiatul a fost trântit la pământ. Norocul lui a fost că un angajat CFR l-a găsit căzut de pe vagonul unui tren de marfă de pe o linie secundară a gării din oraș.

VEZI ȘI: Copil din Iași, în stare gravă la spital, după ce a urcat pe un vagon și s-a electrocutat. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel