Un sfert de secol de la prima cerere de aderare la UE. Robert Cazanciuc, apel la preşedinte
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte interimar al Senatului, a făcut apel la preşedinte şi Guvern la marcarea unui sfert de secol de la prima cerere a României de aderare la UE. 

"În urmă cu 25 de ani, la 22 iunie 1995, România depunea cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Cu o zi înainte, la 21 iunie 1995, era semnată Declarația de la Snagov, la finalul unui proces de consultări organizat de Președinte și Prim-ministru, împreună cu Parlamentul și toate partidele politice parlamentare, reprezentanți ai societății civile și ai cercurilor academice.

Orientarea fermă a României către valorile democrației de tip european devenea expresia consensului național și a convergenței tuturor forțelor politice ale țării. Semnatarii declarației, reprezentanți ai celor 14 partide politice românești apreciau spiritul în care a avut loc elaborarea Strategiei Naționale de pregătire a aderării României la Uniunea Europeană și a lucrărilor de fundamentare a acesteia, confruntarea pe deplin liberă de opinii și climatul constructiv de dezbateri.

S-a realizat, astfel, un moment istoric de înțelepciune politică, când toate forțele politice s-au unit pentru susținerea obiectivului strategic al aderării României la Uniunea Europeană.

Astăzi, la 25 de ani de la acel moment istoric, salut voința și viziunea oamenilor politici care au făcut posibil în anul 1995 ca prioritățile naționale să aibă întâietate în fața oricăror alte planuri politice.

Fac un apel către Președinție și Guvern ca dialogul și consultarea să primeze în fața politicii conjuncturale și a guvernării cu ușile închise.", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel