Un sfert din mașinile Dacia produse la Mioveni în 2020 au avut instalație GPL
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 23 feb, 10:40 | Auto

1 din 4 Dacii a avut GPL din fabrică

Una din patru mașini Dacia care au ieșit de pe linia de montaj de la Mioveni a avut sistem GPL instalat direct din fabricație, a transmis compania.

Potrivit Ziarulargesul.ro, directorul centrului de inginerie Renault Technologie Roumaine, Alexander Simionescu, a transmis: „Tehnologia GPL ajută la atingerea prevederilor normelor CAFE şi este integrată de echipele noastre de ingineri aici, în România, pe motorizările existente în gamă. Emisiile de CO² sunt mai scăzute cu 11% faţă de versiunea pe benzină. Lucrăm îndeaproape cu colegii din uzine, astfel încât să livrăm clienţilor noştri o alternativă mai curată, simplă şi competitivă”.

Începând de anul trecut, Dacia a adoptat denumirea comercială ECO-G pentru versiunile echipate cu motoare cu alimentare mixtă benzină/GPL. În 2020, pe piaţa din România, au fost vândute peste 10.300 de vehicule cu motorizare ECO-G, ceea ce echivalează cu aproape 23% din totalul înmatriculărilor mărcii. Pe modele, ponderea cea mai importantă a versiunilor ECO-G a fost înregistrată în cazul Sandero (44%), urmat de Logan (29% din total). În 2020, Dacia a fost lider pe segmentul GPL, această motorizare fiind existentă pe toată gama VP în Europa.

Te-ar putea interesa și ....
Auto Vezi toate articolele
Crossuri parteneri