Un șofer de autobuz din Iași a pus în parbriz mesaje antivacciniste. Riscă să își piardă locul de muncă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un șofer de autobuz din Iași a postat în parbrizul autobuzului pe care îl conducea mesaje antivacciniste. 

Un şofer din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi riscă să fie sancţionat după ce a pus în parbrizul autobuzului pe care îl conducea mai multe afişe cu mesaje împotriva vaccinării, scrie Agerpres. 

"Şoferul a fost oprit ieri (miercuri -n.r) de angajaţii de la serviciul Siguranţa Circulaţiei, a fost pus să dea jos afişele. A fost o iniţiativă proprie. Astăzi a încercat din nou să pună afişele şi să iasă la stradă. A fost oprit. Nu i s-a mai permis să iasă pentru că nu a respectat regulamentul de ordine interioară. Temporar lucrează ca şofer de parc. Urmează să fie cercetat disciplinar întrucât nu are voie să afişeze în mijloacele de transport un afiş neautorizat", a declarat, pentru Agerpres, Cristian Stoica, directorul CTP Iaşi.

Potrivit acestuia, şoferul riscă să fie sancţionat începând de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

"Funcţie de gravitatea faptei riscă şi o sancţiune de maxim 10% pe o perioadă de trei luni. În cazul în care repetă, poate fi şi concediat, dar nu pentru că a postat mesajul, ci pentru că nu era autorizat să pună orice mesaj în autobuz fără aprobarea conducerii instituţiei sau a altor factori de decizie", a precizat Cristian Stoica. 

Proteste antivaccin la Londra

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi vineri în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti la Londra, în momentul când guvernul britanic trebuie să decidă dacă va extinde vaccinarea anti-COVID 19 la copiii de 12-15 ani, informează France Presse.

Protestatarii anti-vaccin au încercat după-amiază să pătrundă în clădirea unde se află sediul Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) situată în cartierul Canary Wharf (est).

MHRA este însărcinată să acorde sau nu aprobarea diferitelor vaccinuri împotriva COVID-19. Poliţia din Londra a declarat că a desfăşurat "un număr de agenţi" pentru a "proteja intrarea" în clădire. Grupul de protestatari s-a deplasat apoi într-un alt cartier al Londrei, South Kensington (vest), a explicat Met pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel