Un studiu SUA despre Covid-19 și mortalitatea bolii reprezintă punctul culminant al unei revizuiri sistematice a tuturor studiilor disponibile
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Coronavirus - Fotografie creată de Laura James, de la Pexels
Coronavirus - Fotografie creată de Laura James, de la Pexels
Un studiu realizat de cercetători de la Dartmouth College (Statele Unite) a arătat că boala care provoacă noul coronavirus, Covid-19, ucide și adulții de vârstă mijlocie, nu numai persoanele în vârstă.

Publicată în Jurnalul European de Epidemiologie, lucrarea indică faptul că riscul de a muri din cauza Covid-19 pentru o persoană de vârstă mijlocie este de 100 de ori mai mare decât în ​​urma unui accident de circulație. De fapt, șansele ca infecția să devină letală este de doar 1 la 10.000 de tineri de 25 de ani, în timp ce aceste cote sunt 1 din 100 pentru vârsta de 60 de ani, 1 din 40 la vârsta de 70 de ani și 1 din 10 la vârsta de 80 de ani, scrie 20min.es.

Aceste descoperiri reprezintă punctul culminant al unei revizuiri sistematice a tuturor studiilor disponibile cu privire la prevalența Covid-19 în țările cu economii avansate. 

"Vaccinurile Covid-19 sunt acum distribuite, dar probabil va mai dura câteva luni până când acestea vor fi distribuite în întregime publicului. Trebuie să trecem prin această perioadă în cel mai sigur mod posibil. Luați măsuri de precauție de bază, purtarea unei măști, practicarea distanțării fizice și spălarea frecventă a mâinilor. Sunt lucruri esențiale pentru a vă proteja, familia, prietenii și membrii comunității de această boală mortală", au concluzionat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel