Un tablou de Theodore Chasseriau, furat în 1973 în Franţa, a reapărut în Germania
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un tablou de Theodore Chasseriau, furat în 1973 din biserica localităţii Marcoussisa situată în regiunea pariziană, a reapărut la o casă de licitaţii din landul german Hessa şi a fost restituit municipalităţii franceze, a anunţat vineri poliţia, potrivit AFP.

Intitulat Jesus chez Marthe et Marie, tabloul a fost furat din biserica Sainte-Marie-Madeleine din Marcoussis în 1973, potrivit unui comunicat al poliţiei federale germane.

După 46 de ani, în primăvara anului 2019, un expert francez a descoperit că pânza este scoasă la vânzarea în cadrul unei licitaţii desfăşurate la Wiesbaden (landul Hessa). Forţele de ordine germane au confiscat tabloul, realizat de Chasseriau, un pictor din secolul al XIX-lea (1819-1856).

Vânzătorul susţine că a moştenit tabloul, care ar fi fost cumpărat de familia sa în Franţa în 1974. Lucrarea a fost apoi depozitată într-un pod înainte ca proprietarul să ia hotărârea de a-l scoate la licitaţie. 

Vânzătorul a acceptat apoi să restituie creaţia proprietarului iniţial, municipalitatea din Marcoussis. 

Tabloul nu a mai păstrat rama originală şi prezintă mici urme de deteriorare, potrivit poliţiei, care a menţionat că lucrarea de artă nu are semnătură. 

Creaţiile realizate de Theodore Chasseriau sunt puse în vânzare pe piaţa de artă pentru sume începând de la 10.000 de euro, a precizat poliţia federală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel