Un tânăr amenințat pe Internet a dat peste 30.000 de lei unui șantajist, în două săptămâni / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ: Pixabay
Foto ilustrativ: Pixabay
Un tânăr a dat peste 30.000 de lei unui șantajist, în două săptămâni, în urma unor amenințări primite pe o rețea de socializare. 

Ieri, 14 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, județul Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au prins în flagrant delict un bărbat, de 24 de ani, din județul Dolj, bănuit de șantaj, arată un comunicat al IGPR. 

Folosindu-se de o rețea de socializare, în perioada 31 august - 14 septembrie a.c., bărbatul ar fi amenințat cu acte de violență un alt tânăr, de 29 de ani, cu scopul obținerii de foloase materiale. 

În cele două săptămâni, individul ar fi primit de la persoana vătămată aproximativ 32.000 de lei. Pe 14 septembrie, bărbatul de 24 de ani din județul Dolj a fost prins în flagrant delict, cu 990 lei asupra sa. 

El a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

'Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.', a precizat IGPR. 

VEZI ȘI: Doi indivizi au intrat în curtea unui bărbat, au montat, fără acordul său, jgheaburi la acoperiș şi au cerut 8.800 de lei pentru lucrare

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au montat, fără acordul proprietarului, jgheaburi la acoperişul casei acestuia şi apoi l-au ameninţat să le dea 8.800 de lei pentru lucrare, informa recent IPJ Teleorman, potrivit Agerpres.

“Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Videle au reţinut patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, din judeţele Cluj şi Mureş, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi violare de domiciliu. Activitatea infracţională reţinută în sarcina acestora constă în faptul că, în ziua de 1 august, ar fi pătruns în curtea unui bărbat din comuna Botoroaga, fără acordul acestuia, pentru a îi monta la acoperişul locuinţei jgheaburi de scurgere a apei pluviale.

Ulterior montării parţiale a sistemului de scurgere a apei de pe acoperiş, ar fi ameninţat persoana vătămată pentru a obţine o sumă de 8.800 lei, reprezentând contravaloarea lucrării efectuate în mai puţin de o oră”, precizau reprezentanţii IPJ Teleorman. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel