Un tânăr din spatele spargerii conturilor lui Elon Musk, Barack Obama sau Kanye West a fost arestat în Spania
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Atac cibernetic: Ucraina suspectează un grup legat de serviciile secrete belaruse
Atac cibernetic: Ucraina suspectează un grup legat de serviciile secrete belaruse
Un cetățean britanic acuzat de spargerea celor mai celebre conturi de Twitter a fost prins în Spania.

Poliția spaniolă a arestat un cetățean britanic care a fost implicat în spargerea a 130 de conturi de Twitter ale celebrităților, de la Elon Musk la Barack Obama sau Kanye West. Conform BBC, conturile de Twitter sparte au lansat ulterior mesaje pentru milioanele lor de urmăritori, încurajându-i să se implice într-o afacere falsă cu Bitcoin, în iulie 2020.

Joseph O’Connor a fost acuzat și pentru spargerea a două alte rețele de socializare, Snapchat și TikTok. Acestuia i se aduc acuze grave, cum ar fi trei capete de acuzare pentru accesarea intenționată a unui computer fără autorizație și obținerea de informații de la un computer protejat. Ancheta a fost făcută de divizia din San Francisco a FBI, în colaborare cu Divizia pentru Investigarea Crimelor Cibernetice și Serviciul Secret al Statelor Unite ale Americii.

La doar 17 ani, un tânăr a fost acuzat de piratare pe Twitter

Un tânăr în vârstă de 17 ani, suspectat că este creierul piratării conturilor unor celebrităţi pe Twitter la mijlocul lunii iulie, a fost inculpat vineri în Florida, a informat o sursă judiciară, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Această fraudă masivă a fost orchestrată chiar aici în curtea noastră", a afirmat procurorul Andrew Warren, într-un comunicat. Tânărul, Graham Ivan Clark, arestat la Tampa, Florida, vineri dimineaţa, este acuzat că a uzurpat identitatea unor personalităţi, între care fostul preşedinte Barack Obama sau directorul executiv al Tesla Elon Musk, şi că ar fi postat mesaje în numele acestora cerând victimelor să trimită monede bitcoin, o criptomonedă. El ar fi strâns peste 100.000 de dolari într-o singură zi.

Știrea inițială din iulie 2020

Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama: aceste personalităţi şi multe altele au fost vizate miercuri de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter, situaţie care readuce în prim plan problema securităţii cibernetice.

Mesaje apărute pe aceste conturi piratate, cele mai multe dintre ele şterse rapid, invitau în special utilizatorii de internet să trimită rapid monede virtuale bitcoin către adrese specifice, pretinzând că trimit înapoi dublul sumelor transferate. Potrivit site-ului specializat Blockchain.com, care urmăreşte tranzacţiile efectuate în criptomonede, un postate pe Twitter, relatează AFP.

Miercuri fericită! Ofer monede bitcoin tuturor abonaţilor mei. Dublez toate plăţile trimise pe adresa de bitcoin de mai jos, puteau citi internauţii pe contul lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel