Un tânăr din Suceava a plătit pentru un telefon și a primit o mașină de tuns
Autor: Andrada Oana pe 19 ian, 17:05 | Justiție

A plătit pentru un telefon și a primit o mașină de tuns /Imagine de Harry Strauss de la Pixabay

Polițiștii suceveni au tras un semnal de alarmă privind riscurile mai mari de înșelăciune pe fondul creșterii tranzacțiilor online. 

Un exemplu concret este cazul unui tânăr de 25 de ani din comuna Ipotești. Acesta a sesizat faptul că, prin intermediul unui site de vânzări, a comandat la o persoană care s-a prezentat doar printr-un pseudonim un telefon mobil. După ce a ridicat coletul, a constatat că în interior se afla, de fapt, o maşină de tuns.

Prețul la care s-au înțeles cei doi a fost de 800 de lei. Păgubitul s-a întâlnit cu lucrătorul de la o societate de curierat, a primit coletul, a achitat suma de 800 lei, dar nu a verificat ce se află în interior, informează Monitorul de Suceava

Așa se face că, ulterior, tânărul a găsit în pachet o mașină electrică de tuns înfăşurată în mai multe hârtii.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

IPJ Suceava: Plătiți după ce v-ați asigurat că ați primit produsul comandat 

 

„Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi pentru marfă după ce v-aţi asigurat că aţi primit produsul comandat”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, conform sursei citate. 

Sursă: Monitorul de Suceava 

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri