Un urs agresiv i-a făcut viața un calvar unui bărbat. Victima a fost salvată cu elicopterul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un urs i-a făcut viața un calvar unui bărbat care campa în sălbăticie.

Un bărbat a fost salvat în Alaska, Statele Unite ale Americii, după ce a încercat disperat să ceară ajutor fiindcă fusese atacat de un urs grizzly vreme de o săptămână. Conform BBC, oficialii americani de Garda de Coastă au fost alertați printr-un mesaj SOS afișat pe acoperișul unei construcții. Astfel, aceștia au zărit un bărbat care dădea din mâini și cerea ajutor.

Victima le-a spus oficialilor că a fost atacat de urs și nu a mai dormit zile întregi fiindcă acesta i-a tot dat târcoale taberei în care se adăpostea. Bărbatul avea vânătăi pe piept și un picior rănit pe care îl legase cu bandă.

De ce trecea elicopterul prin zonă?

                                               

Echipajul elicopterului trecea prin zonă pentru a transporta o echipă de cercetători către o misiune științifică, însă aparatul de zbor a adoptat o altă traiectorie din cauza condițiilor meteo, zărind astfel mesajul SOS. Bărbatul aproape rămăsese fără gloanțe în pistolul cu care s-a apărat, iar ușa construcției în care se adăpostea fusese ruptă.

Ce spun autoritățile despre pățania bărbatului?

                               

„La un moment dat, un urs l-a târât către râu”, a spus locotenentul comandant Jared Carbajal. „Avea un pistol. A spus că ursul tot revenea noapte de noapte, așa că nu putuse să mai doarmă câteva zile”. Victima nu a fost numită de oficiali, însă este vorba despre un bărbat de 50-60 de ani care a fost dat dispărut de prieteni fiindcă a stat prea mult într-o excursie planificată.

Oficialii Gărzii de Coastă l-au dus pe bărbat la spital pentru analize medicale, însă rănile pe care le-a suferit nu îi pun viața în pericol. Departamentul din Alaska pentru pescuit și vânat denumesc statul drept „țara urșilor”, însă autoritățile au spus că aceste întâlniri agresive cu specia sunt totuși rare.

VEZI ȘI: Aproape toți ghețarii lumii se TOPESC accelerat. Ritmul s-a DUBLAT.

VEZI ȘI: Studiul care răstoarnă tot ceea ce știam despre DINOZAURI. Ce s-a întâmplat înainte de impactul dintre Pământ și un asteroid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel