Un vaccin anti-COVID al grupului Pfizer ar putea fi administrat americanilor înainte de sfârșitul anului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Americanii ar putea fi vaccinați înainte de sfârșitul acestui an.

Un vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de grupul american Pfizer ar putea fi distribuit americanilor înainte de sfârşitul acestui an, dacă se va dovedi că este sigur şi eficace, a declarat duminică directorul general al producătorului de medicamente, Albert Bourla, transmite CNBC

”Dacă FDA aprobă vaccinul, compania este pregătită să distribuie sute de mii de doze”, a afirmat Bourla.

Din cauza pandemiei, oficialii din domeniul sănătății din SUA și producătorii de medicamente au accelerat dezvoltarea vaccinurilor. Gigantul farmaceutic din SUA a lucrat alături de producătorul de medicamente german BioNTech. În iulie, guvernul SUA a anunțat că va plăti companiilor 1,95 miliarde de dolari pentru a produce și livra 100 de milioane de doze de vaccin, dacă se va dovedi sigur și eficient. Acordul a fost semnat ca parte a operației Warp Speed, efortul administrației Trump de a accelera dezvoltarea și producerea de vaccinuri și tratamente pentru combaterea coronavirusului.

Albert Bourla  a spus că dacă vaccinul nu va funcționa, ar fi „dureros” financiar pentru companie.

„La sfârșitul zilei, sunt doar bani. Dar asta nu va sparge compania, deși va fi dureros ”, a spus el.

Pfizer este una dintre cele trei companii care se află în prezent într-un stadiu avansat de testare a unui vaccin. Celelalte două sunt Moderna și AstraZeneca, care au anunțat sâmbătă că își vor relua procesul după ce l-au întrerupt temporar din motive de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel