Un vulcan din Caraibe a erupt. Insula a fost evacuată
Autor: Andreea Ditcov pe 09 apr, 23:02 | Internațional

Pixabay

Un vulcan din insulele Caraibe a erupt în mod exploziv, localnicii fugind din fața furiei naturii pe navele de croazieră din zonă. 

Un vulcan din Caraibe a erupt în cursul zilei de astăzi, pe insula St Vincent. Erupția explozivă a acoperit cu fum și cenușă aproape întreaga insulă. Vulcanul, numit La Soufrière, a fost inactiv timp de mai multe decenii, scrie BBC. Vineri, 9 aprilie, fumul și cenușa vulcanului s-au întins pe o suprafață de 6 kilometri, în aer. 

În cursul zilei de joi, primul-ministru Ralph Gonsalves i-a îndemnat pe cei 16.000 de locuitori din zonă să se autoevacueze, pentru a nu fi răniți de resturile vulcanice sau intoxicați cu fumul și gazele evacuate. Cei care au fugit din calea furiei naturii s-au adăpostit pe nave de croazieră care au ieșit în larg și în alte zone mai ferite ale insulei. 

Primele semne ale erupției au putut fi văzute joi după-amiază, pe craterul vulcanului. Vineri, în jurul orei 9:00 dimineața, ora locală, seismologii Univeristății Indiilor de Vest au confirmat faptul că o erupție explozivă este pe cale să aibă loc. 

„Oamenii încă sunt evacuați din zona roșie, a început ieri după-amiază și a ținut până târziu în noapte. Locul este într-o frenezie totală”, a declarat pentru Reuters Lavern King, un voluntar al centrului local de evacuare. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri