Unde faci Revelionul? Întrebare la care nu există răspuns în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
R estaurantele din marile orașe, hotelurile de la munte și agențiile de turism au afișat deja ofertele pentru Crăciun și Revelion. De la trei-patru sute de lei de persoană, pentru petrecerea de Revelion  într-un local din București, la 999 de euro, patru nopți, în Poiana Brașov.

”Nimeni nu știe dacă vor putea fi organizate petrecerile de Crăciun și Anul Nou, ne spune Carmen Pavel, patron al unei mari firme de turism din Capitală. Am observat cu toții că regulile se schimbă de la o zi la alta, așa că nu putem spune dacă vor fi deschise restaurantele sau nu, de Sărbători.

Pentru cei cazați în hotel este permis, astăzi, accesul în restaurant, poate fi servită masa. Ar fi o soluție ca, la hotelurile din marile orașe unde se fac petreceri de Revelion, masa să fie oferită la pachet cu  o noapte de cazare. Dar, totul ține de interpretarea legii. Ai voie să oferi masă, dar ar putea fi interzise petrecerile, deci nu poți aduce orchestră, oaspeții nu au voie să danseze etc. Cei care au anunțat oferte și cei care fac rezervări, acum, o fac pe riscul lor”, spune Carmen Pavel.

Nici pensiunile nu știu dacă vor putea organiza sau nu petreceri de Sărbători, dar au varianta închirierii întregii vile unei singure familii, sub rezerva unor controale mai binevoitoare din partea autorităților. Este foarte posibil ca nici în aer liber să nu poată fi organizate petreceri, cum se întâmpla până în acest an în Piața Constituției sau în centrul unor orașe.

Poliță de asigurare pentru renunțarea la bilet, în pandemie

”În străinătate sunt oferte foarte bune, spune Carmen Pavel. De la Egipt, Bulgaria, Turcia, la destinații exotice, cum ar fi Tanzania sau Panama. O săptămână în Panama, pachet complet, o poți găsi la 750 de euro. Sunt prețuri foarte mici și pentru Finlanda...acum e momentul să mergi cu copilul în Țara lui Moș Crăciun. Chiar dacă s-ar impune carantina, la întoarcere, vine Revelionul, sunt zile libere, mulți lucrează de acasă. Cei care acceptă riscul, au acum ocazia să viziteze destinații de top, la prețuri accesibile și fără aglomerație, cu condiția să facă rezervare din timp. Cei care se decid în ultima clipă, găsesc bilete, fiindcă lumea nu prea mai călătorește, în pandemie. Dar, prețul e considerabil mai mare, din cauza zborului, mult mai scump dacă nu e rezervat din vreme. Early booking nu mai are riscuri. Dacă se schimbă regulile, dacă o destinație nu mai e acesibilă, din cauza pandemiei, se returnează banii.  Turiștii au la dispoziție o asigurare storno, pentru pandemie, care nu costă mai mult de o sută de lei, deci riscul e acoperit. Firmele de turism îi sfătuiesc să încheie astfel de asigurări, îi asistă în relația cu compania de transport sau cu hotelul, ba noi le oferim chiar și testul COVID celor care au nevoie la destinație”, a menționat Carmen Pavel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel