Unde se văd spectacolele Teatrului Ion Creangă: „Punguța cu doi bani”, „Jack și vrejul de fasole” și „Vrăjitorul din Oz”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Teatrul Ion Creangă se alătură celei de-a 8-a ediții a Festivalului Bucureștii lui Caragiale,organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cu trei spectacole de teatru pentru copii:„Vrăjitorul din Oz”, „Jack și vrejul de fasole” și „Punguța cu doi bani”.

SPECTACOLELE TEATRULUI ION CREANGĂ SE VĂD ÎN FESTIVALUL BUCUREȘTII LUI CARAGIALE

Programate pe data de 22,23 și 30 august în regim de matineu, spectacolele vor putea fi urmărite pe scena amenajatăîn Parcul Cișmigiu – zona Platanului.

Sâmbătă, 22 august, ora 10:00Vrăjitorul din Oz

Cel de-al șaselea weekend al Festivalului Bucureștii lui Caragiale debutează cu un musical:„Vrăjitorul din Oz”, după romanul lui L. Frank Baum.

Pus în scenă la Teatrul Ion Creangă debritanicul Phil Willmott, montarea reunește toate ingredientele unei experiențe memorabile pentrutinerii spectatori de teatru: o poveste captivantă, personaje fantastice, o coloană sonorăantrenantă și un final fericit, încărcat de sens.

Pentru că dincolo de aventurile extraordinare princare trec Dorothy și prietenii ei, „Vrăjitorul din Oz” este o poveste despre prietenie, despre curajulde a-ți urma propriul drum și despre maturizare. Și despre locul magic de unde începe totul,pentru că nicăieri nu-i ca acasă! Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Duminică, 23 august, ora 10:00 Jack și vrejul de fasole

Despre maturizarea eroului ne vorbește și „Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, povestetransformată sub îndrumarea regizorului Octavian Jighirgiu într-un spectacol energic și proaspăt.

O pledoarie în favoarea tuturor celor care nu și-au rătăcit candoarea în hățișurile vieții adulte, spectacolul pune în lumină creativitatea lui Jack – și forța care se ascunde în spatele inocențeisale – acesta reușind să învingă nedreptățile unei lumi tot mai haotice și să transforme un prezentlipsit de strălucire într-un viitor fericit.

În varianta sa pentru scenă outdoor, „Jack și vrejul defasole” s-a bucurat de succes la Festivalul Amintiri din Copilărie – București (2019) și FestivalulStradal WonderPuck – Cluj Napoca (2019).

Duminică, 30 august, ora 10:00 Punguța cu doi bani

O poveste clasică într-o adaptare cu totul atipică, care răstoarnă convențiile scenice, aducândactorii și decorul în mijlocul publicului, „Punguța cu doi bani” este unul dintre cele mai îndrăgitetitluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă.

Domolind limbajul textului original, și presărat cu osuită de momente muzicale, spectacolul este creat de regizoarea Gabriela Dumitru special pentrucopiii de vârstă mică, între 3 și 6 ani. Varianta prezentată în Festivalul Bucureștii lui Caragialeeste adaptată pentru scena din Parcul Cișmigiu, într-un format clasic, care menține o distanță desiguranță între artiști și spectatori, fără a pierde nimic din farmecul interpretării actoricești sau asoluțiilor dramaturgice ingenioase.

Despre Festival

Inițiat în anul 2012, Festivalul Bucureștii lui Caragiale a fost creat pentru aaduce opera celebrului dramaturg cât mai aproape de publicul bucureștean și s-a desfășurat, perând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, în Parcul Cişmigiu.Cea de-a opta ediție este organizată de Primăria Municipiului București prin ARCUB înperioada 18 iulie – 20 septembrie 2020, sub motto-ul #SusținemCulturaRO, cu scopul de aasigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.Programul include peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din București.

Accesul la spectacole este gratuit și se realizează în baza unei rezervări prealabile pe site-ul www.arcub.ro sau www.entertix.ro, și cu respectarea măsurilor impuse de organizatoripentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2, așa cum au fost aprobate prin Ordinulnr. 2941/1120/2020, publicat în Monitorul Oficial la României din 19 iunie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel