Unde trebuie să investească România. Fiecare dolar plătit va ADUCE ÎNAPOI $1,8
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Fiecare dolar investit în sănătate, în România, ar putea aduce înapoi 1,8 dolari, se arată într-un raport McKinsey publicat chiar ieri.

Conform analizei, este cunoscut faptul că PIB-ul global are o scădere de 8% în 2020, din cauza pandemiei. Însă, în fiecare an, sănătatea precară reduce PIB-ul cu de două ori mai mult.

Făcând intervenții care sunt deja accesibile în toată lumea, povara bolnavilor lumii ar putea fi redusă cu 40% în următoarele două decenii. Aceste numere se referă la Europa de Vest, cât și la Europa de Est și Asia Centrală. (...) Pentru România, cifrele indică reducerea potențială estimată a sănătății precare cu 37% în aceeași perioadă”, se arată în raportul McKinsey.

Sănătate mult mai bună până în 2040, dacă se investește

Beneficiile investițiilor în sănătate sunt uriașe, transmite sursa citată. Oamenii de 65 de ani din 2040 ar putea fi la fel de sănătoși precum cei de 55 de ani de astăzi, iar 230 de milioane de oameni ar rămâne în viață până în 2040. „România ar putea beneficia de un plus de 9% al PIB-ului în aceeași perioadă și un impact de 26 miliarde dolari în următoarele două decenii”, se mai poate citi în raport.

Randamentul economic ar putea fi de la 2 la 4 dolari pentru fiecare dolar investit în sănătate. În cazul specific al României, fiecare dolar investit va genera 1,8 dolari”, concluzionează studiul McKinsey.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel