Unde va fi zăpadă de Revelion. Gabriela Băncilă (ANM), vești pentru turiști
Autor: Andrada Oana pe 22 dec 2020 / 13:39 | Vremea
Exclusiv

Vreme / Foto Pexels

Gabriela Băncilă (ANM) a dezvăluit la interviurile DC News unde va fi zăpadă de Revelion. 

Gabriela Băncilă (ANM) a venit cu vești pentru turiști, la interviurile DC News. 

„În zona Bran, stratul de zăpadă nu va fi unul consistent pentru că nu există în momentul de față”, a spus Gabriela Băncilă (ANM).

„Este posibil ca ninsorile care își vor face apariția în 26-27 decembrie să se mențină pe alocuri și în perioada Revelionului. Totuși, trebuie să știți că după acest episod cu scăderea temperaturilor și transformarea precipitațiilor în lapoviță, vom asista la o creștere a temperaturilor - mă refer la zilele de 28, 29, 30, care cel mai probabil vor fi caracterizate de un regim termic cu temperaturi de la 6 la 12-14 grade. Nu sunt temperaturi în zona de câmpie care să mențină foarte mult acest strat de zăpadă”, a mai spus Gabriela Băncilă la interviurile DC News. 

Vremea în Maramureș și Bucovina 

 

În ceea ce privește zonele Maramureș și Bucovina, Gabriela Băncilă (ANM), a precizat că „nici în zona aceasta (n.red stratul de zăpadă nu va fi consistent) mai ales că ninsorile pe care le așteptăm în cursul 26-27 decembrie vor fi foarte slabe și foarte puține, în special în zona de Sud, Sud-Vest a țării”. 

„În Bucovina o să ningă puțin la noapte și mâine dimineață, iar după aceea începe să plouă. În perioada 24-25, acolo o să plouă. Tot sistemul care intră în ajunul Crăciunului o să aibă tendința să coboare spre regiunile sudice”, a completat Gabriela Băncilă. 

Băncilă, concluzie: Variații până la sfârșitul anului 

 

Ca o concluzie, până la sfârșitul anului vor fi variații foarte mari. Vom trece de la ploaie la ninsoare, iar apoi la ploaie. Singura constantă este că la munte, în zonele mai înalte, vor predomina ninsorile. Nu excludem faptul că în stațiunile montane situate în jurul a 1400, 1200 m, mai întâi să plouă, după aceea să ningă și spre Revelion iar să ningă. Sunt variații foarte mari”, a încheiat Gabriela Băncilă la interviurile DC News. 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri