Ungaria mai primește cinci pacienți români infectați cu SARS-Cov-2
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ungaria mai primește cinci pacienți români infectați cu SARS-Cov-2   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria mai primește cinci pacienți români infectați cu SARS-Cov-2 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Încă cinci pacienți infectați cu SARS-Cov-2 vor fi transferați în Ungaria.

Ministerul Sănătății informează că duminică vor fi transferați alți 5 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. Pacienții provin din unitățile sanitare aflate în județul Bihor.

Până în prezent, 25 de pacienți au fost transferați și se află deja în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged. În spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.

Ungaria sprijină România prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis, discuţie cu premierul Ungariei, Viktor Orban, privind transferul unor pacienţi bolnavi de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen, transmite Administraţia Prezidenţială (citește AICI).

Viktor Orbán: Garanția supraviețuirii popoarelor din Europa Centrală este să fie aliate. Vecinii deștepți nu se dușmănesc

Ostilităţile de orice fel între popoarele care convieţuiesc în Europa Centrală este fără sens, "garanţia supravieţuirii noastre, a tuturor, este să fim prieteni şi aliaţi", a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, luni, la Esztergom, cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de la inaugurarea podului Mária Valéria.

În discursul său, premierul a subliniat că “la graniţa a două ţări care au avut de învăţat – atât individual, cât şi colectiv – o lecţie foarte serioasă în urma agresiunii ocupanţilor din secolul trecut, este uşor să realizezi că noi, slovacii şi maghiarii, nu suntem duşmani, ci împărtăşim aceeaşi soartă”. Vecinii deştepţi nu se războiesc şi nu se duşmănesc, a spus Orbán.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că între două naţiuni care îşi respectă reciproc cultura, cooperarea este întotdeauna fructuoasă. “Poţi fi în acelaşi timp un european şi un slovac mândru, la fel poţi fi în acelaşi timp un european şi un maghiar mândru” putem produce o creştere economică care să ajungă din urmă pe toată lumea, putem crea locuri de muncă pentru toată lumea, şi în acelaşi timp, “nu trebuie să renunţăm la modul nostru de viaţă, la noi înşine, la trecutul şi valorile noastre”, a spus Viktor Orbán. Prim-ministrul a adăugat că Ungaria nu poate avea succes fără Slovacia, şi nici invers (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel