Copiii infectați cu SARS-CoV-2, simptome post-virale, după câteva luni de la infectare. Descoperire cruntă
Autor: Alexandru Ichim pe 10 aug, 19:11 | Sanatate

imagine cu rol ilustrativ

Noul coronavirus poate prezenta un risc pentru sănătatea copiilor, avertizează specialiștii din sănătate. 

Indiana Evans, în vârstă de 14 ani, este o dansatoare promițătoare din Hertfordshire, sudul Angliei, care făcea 16 ore de practică pe săptămână în timpul școlii, înainte de lovitura pandemiei de coronavirus, scrie CNN

Indiana a început să tușească la începutul lunii martie, a spus mama ei, Jane Evans. Deși nu avea alte simptome de coronavirus, părinții ei au ținut-o acasă timp de două săptămâni, în conformitate cu îndrumările guvernamentale.

Diagnosticată cu oboseală post-virală, post-Covid

 

Indiana nu a fost niciodată testată pentru coronavirus, dar mama a spus că medicii au diagnosticat-o cu oboseală post-virală, post-Covid. Este unul dintre unii copii care par să aibă încă simptome legate de coronavirus la câteva luni după ce au fost bolnavi, potrivit relatărilor părinților.

În timp ce simptomele Covid-19 sunt în general mai ușoare la copii decât la adulți, cu o probabilitate mult mai scăzută ca aceștia să necesite spitalizare, virusul poate prezenta încă un risc pentru sănătatea copiilor, a subliniat de Dr. Anthony Fauci, directorul Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri