Unirea Principatelor. Marcel Ciolacu, apel către partidele din România: Un proiect de ţară serios
Autor: Florin Răvdan pe 24 ian, 11:07 | Personalități politice

Sursa foto: Agerpres

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor. Acesta a afirmat că unirea nu trebuie făcută doar declarativ şi că provinciile istorice ale României trebuie unite economic, social şi cultural. 

"24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri și-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern.

24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire.

Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, și nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenții, rostite de două ori pe an.

România are nevoie de proiecte concrete și de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice. Atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural.", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Apel către forţele politice

 

"Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Și nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-și rezolve interesele mărunte și meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce prioritățile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi.

De aceea, fac un apel către toate forțele politice să facem un proiect de țară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere.

Și cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de țară cu Autostrada Moldovei!", a mai scris preşedintele interimar al PSD. 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri