Unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită controlat miercuri dimineaţa pentru lucrări de remediere la un parametru de proces
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită controlat miercuri dimineaţa în vederea efectuării unor lucrări de remediere la un parametru de proces, informează Nuclearelecrica.

"Conform normelor şi procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită. SNN va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfăşurându-se în conformitate cu planurile şi procedurile centralei fără niciun impact asupra personalului, mediului şi populaţiei", precizează compania.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcţionează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW. Acestea asigură circa 20% din producţia naţională de electricitate.

Reactorul 1 a fost pus în funcţiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Princpalul acţionar al Nuclearelectrica este statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine 82,49% din capitalul social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel