Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca anunţă deschiderea noului an universitar
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
"Universitatea 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca organizează, luni, ceremonia de deschidere a noului an universitar 2021-2022. Evenimentul va avea loc în Aula Magna, cu începere de la ora 12,00 şi va fi transmis live pe canalul de YouTube şi pe pagina oficială de Facebook", se artă într-un comunicat trimis, joi, de UBB.

Printre invitaţii care vor susţine discursuri cu ocazia deschiderii noului an universitar se numără şi acad. prof. univ. dr. Ionel Haiduc, primul rector al UBB după Revoluţia din 1989 şi fost preşedinte al Academiei Române, precum şi un reprezentant al conducerii Universităţii din Vilnius.

"Dacă la ceremonia deschiderii anului universitar 2020-2021 am marcat includerea noastră în GUILD (https://www.the-guild.eu/) - organizaţia europeană exclusivistă a unora dintre cele mai puternice universităţi europene world-class (research-intensive) -, în anul universitar 2021-2022 marcăm obţinerea de către UBB a statutului formal de universitate world-class (QS*****) şi 440 de ani de tradiţie academică la Universitatea noastră.

Ne dorim un an universitar cât mai aproape de normalitate şi vom face tot ce e posibil în contextul actual pentru ca studenţii noştri şi întreaga comunitate UBB să beneficieze, în condiţii de deplină siguranţă, de învăţământ şi cercetare de calitate, aşa cum ne-am asumat prin tradiţia noastră, dar şi prin statutul de universitate de tip wold-class", a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Ceremonia de deschidere pentru linia de studiu în limba maghiară va avea loc tot pe 27 septembrie, de la ora 16,00, iar pentru linia de studiu în limba germană, de la ora 18,30. 

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București deschiderea anului universitar 2021-2022 va avea loc în data de 1 octombrie 2021 (în sistem hibrid: fizic și online), activitățile didactice urmând să înceapă din data de 4 octombrie 2021. Procedura, modul de desfășurarea și programul festivităților de deschidere a anului universitar, pentru fiecare facultate în parte, vor fi făcute publice pe site-ul universității, până la data de 30 septembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel