Universitatea de Vest din Timișoara se alătură Maratonului Vaccinării
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Marilen Pirtea, rectorul UVT
Marilen Pirtea, rectorul UVT
Universitatea de Vest din Timișoara se alătură principalelor instituții care încurajează vaccinarea pentru Covid-19, participând la Maratonul vaccinării din Timișoara, ediția a doua, desfășurat între 14-16 mai 2021, la CRAFT.      

UVT, ca primă universitate care a susținut o campanie de comunicare pro-vaccinare, este onorată să se regăsească în rândul instituțiilor și organizațiilor care desfășoară acest extraordinar efort de luptă împotriva pandemiei, un Maraton de Vaccinare de 72 de ore care a fost inițiat la Timișoara, pentru prima dată în țară sub această formă, un model de bună practică preluat mai apoi în București și în alte orașe ale țării.

UVT va participa la această ediție a Maratonului vaccinării de la Timișoara, când organizatorii propun un adevărat festival de momente artistice, muzicale și de arte vizuale, prezentând momente și recitaluri muzicale, lucrări și proiecte universitare și organizând mini-prezentări semnate de cadre universitare și studenți.

UVT va propune vizitatorilor un cadru cât mai interesant în perimetrul locației Maratonului Vaccinării (CRAFT), prin programul propus de către facultățile de profil, Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Fizică și Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie. Vom regăsi mini-expoziții de artă, experimente, exponate pentru design, obiecte artistice, dar ne vom bucura și de acordurile mini-recitalurilor de flaut, de concertul de violă sau de cel al cvartetului de coarde.

Marilen Gabriel Pirtea: UVT a devenit un model al conduitei responsabile

„UVT este prima universitate din România care a lansat în mediul public, începând din februarie, o campanie pro-vaccinare, în care s-au exprimat mai multe personalități semnificative ale vieții publice locale și naționale, care au transmis prin intermediul nostru câte un argument personal și chiar motivațional în favoarea vaccinării, în această gravă pandemie Covid-19.

Înregistrăm și o rată a vaccinării angajaților din UVT situată printre cele mai mari din țară, comparativ cu ratele de vaccinare din alte universități. Considerăm că în spațiul universitar, un spațiu al cunoașterii și înțelegerii datelor științei, percepțiile pozitive față de importanța asigurării sănătății și vieții prin vaccinare sunt cel mai bine cultivate. UVT a devenit un model al conduitei responsabile.

Ca urmare, așa cum este firesc, UVT va fi prezentă și va susține extraordinarul eveniment de vaccinare de mare amploare, ediția a doua, care va fi organizat în acest weekend la CRAFT, unde ne vom alătura instituțiilor de cultură și sănătate, artiștilor și personalităților orașului, pentru a susține beneficiile medicale ale vaccinării, dar și importanța revenirii la normalitate prin imunizarea colectivă ce se obține prin vaccinarea de masă. Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel