Universitatea din București, prima poziție în România la Științe naturale, în topul RUR World University Rankings by Subject
Autor: Florentina Constantin pe 01 iul, 17:45 | Educatie

Universitatea din București ocupă prima poziție pe plan național pentru domeniul Științe naturale în clasamentul 2020 RUR World University Rankings by Subject.

"Situată pe locul 316 în domeniul Științe naturale în plan global, Universitatea din București este urmată pe plan național de două universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara (390) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (479). Clasamentul din 2020 evaluează performanța a 829 de universități din întreaga lume pentru șase domenii: Științe umaniste, Științele vieții, Științe medicale, Științe naturale, Științe tehnice și Științe sociale.

Universitatea din București este prezentă și în domeniul Științelor tehnice pe poziția 566 în plan internațional, fiind precedată la nivel național de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (474) și urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (581) și de Universitatea Politehnica din București (604)", se arată în comunicatul transmis.

Universitatea din București, pe poziția 481

"Liderul național al clasamentului general Round University Ranking – World University Rankings încă de la lansarea acestuia, din 2010, Universitatea din București se situează anul acesta pe poziția 481. Rezultatul obținut de Universitatea din București la ediția din 2020 a clasamentului RUR World University Rankings se datorează în principal componentei de predare.

Universitatea din București este urmată în clasamentul general de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napooca, de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, de Universitatea de Vest din Timișoara, de Universitatea Politehnica din București și de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș", se mai arată în comunicat.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri