Urmărește emisiunea live
Unteatru de copii va fi lansat duminică; în debut - "Micul Prinţ"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conceptul Unteatru de copii, care cuprinde producţii teatrale dedicate publicului tânăr şi foarte tânăr, va fi lansat, duminică, de unteatru şi Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă.

Potrivit unui comunicat unteatru transmis Agerpres, Unteatru de copii debutează în această toamnă cu patru spectacole: "Micul Prinţ" (produs de Lightwave Theatre Company şi unteatru), "Carina pe drumul spre casă", "În faţă la O12" şi "S.O.S. Dispar poveştile" (produse de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă).

Reprezentaţiile spectacolelor incluse în programul Unteatru de copii îi invită atât pe tinerii spectatori - copiii şi adolescenţii deopotrivă - cât şi pe părinţi să îşi petreacă finalurile de săptămână la sediul unteatru, într-un spaţiu neconvenţional şi primitor, unde scena devine un partener de joacă, iar emoţia este palpabilă.

"Toate cele patru spectacole care dau startul acestui program mizează pe o apropiere aparte a spectatorilor-copii de personajele şi situaţiile care iau naştere sub ochii lor, pe implicarea lor de la început şi până la capăt şi pe un efect de lungă durată al concluziilor pe care le pot trage la final. Tematica şi subiectele spectacolelor cuprinse în programul Unteatru de copii îşi propun să poarte micii spectatori în lumi cunoscute, dar poate neexplorate, dar şi în lumi fantastice şi mereu surprinzătoare", a afirmat Eugen Matei Lumezianu, preşedinte Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă, citat în comunicat.

"unteatru a crescut, dar nu a uitat de cei mici. Vă anunţăm cu drag că din toamna aceasta, unteatru împreună cu Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA) lansează Unteatru de copii, program care se adresează celor mai pitici spectatori. Ne dorim ca aceştia să crească alături de noi şi să devină spectatori responsabili, îndrăgostiţi iremediabil de teatru", au spus Andrei şi Andreea Grosu, fondatori unteatru.

Unteatru de copii este creat de cele două organizaţii, care s-au întâlnit pe teritoriul comun al proiectelor culturale şi educative, menite să atragă noi publicuri către zona artelor din România şi să încurajeze tinerele generaţii de actori, regizori şi scenarişti de teatru şi film. 

Biletele pentru spectacolele incluse în programul Unteatru de copii pot fi achiziţionate pe www.mystage.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel