Unul din trei elevi, NEMULŢUMIT de şcoala online
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unul din trei elevi este nemulţumit de modul în care se desfăşoară şcoala online, arată un studiu recent realizat cu sprijinul UNICEF. 

"Ca urmare a pandemiei de COVID-19, din data de 11 martie 2020, școlile sunt închise. Pentru că este o provocare nemaiîntâlnită, ne-am dorit să înțelegem cum s-au descurcat copiii în această perioadă. Iată ce ne-au împărtășit cei peste 2.400 de copii și tineri U-Reporteri:

- Aproape o treime dintre cei ce au răspuns la sondaj (28%) nu reușesc să mențină o comunicare activă cu diriginții sau comunicarea cu aceștia este inexistentă.

- Cursurile online se desfășoară de mai multe ori pe săptămână sau zilnic pentru 54% dintre respondenți și niciodată pentru 13% dintre elevi.

- 36% dintre copiii și tinerii intervievați și-ar fi dorit să fi fost susținută o ședință prin care cineva (profesorul diriginte etc.) să le explice modul de utilizare a platformelor.

- Întrebați dacă au colegi care nu pot fi activi în mediul online, o treime dintre respondenți afirmă că există asemenea cazuri în clasa lor.", se arată într-un comunicat transmis de UNICEF România, conform antena3.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel