Unul din trei elevi, NEMULŢUMIT de şcoala online
Autor: Florin Răvdan pe 13 mai, 09:34 | Educatie

Unul din trei elevi este nemulţumit de modul în care se desfăşoară şcoala online, arată un studiu recent realizat cu sprijinul UNICEF. 

"Ca urmare a pandemiei de COVID-19, din data de 11 martie 2020, școlile sunt închise. Pentru că este o provocare nemaiîntâlnită, ne-am dorit să înțelegem cum s-au descurcat copiii în această perioadă. Iată ce ne-au împărtășit cei peste 2.400 de copii și tineri U-Reporteri:

- Aproape o treime dintre cei ce au răspuns la sondaj (28%) nu reușesc să mențină o comunicare activă cu diriginții sau comunicarea cu aceștia este inexistentă.

- Cursurile online se desfășoară de mai multe ori pe săptămână sau zilnic pentru 54% dintre respondenți și niciodată pentru 13% dintre elevi.

- 36% dintre copiii și tinerii intervievați și-ar fi dorit să fi fost susținută o ședință prin care cineva (profesorul diriginte etc.) să le explice modul de utilizare a platformelor.

- Întrebați dacă au colegi care nu pot fi activi în mediul online, o treime dintre respondenți afirmă că există asemenea cazuri în clasa lor.", se arată într-un comunicat transmis de UNICEF România, conform antena3.ro. 

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri