”Unul dintre noi a cedat și ne doare!”, mesaj tulburător după moartea studentului din Cluj. Infarct la 18 ani!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay, ilustrativ
foto Pixabay, ilustrativ
Un student de doar 18 ani, de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, a făcut infarct înainte de examen, ceea ce a produs o profundă durere studenților. 

"E posibil ca toată lumea să fi auzit de cazul colegului nostru de la Universitatea Babeș-Bolyai, nu vreau să fac un tam-tam din acest eveniment regretabil. 

Mi-aș dori să atrag atenția tuturor cadrelor didactice, studenților și tuturor celor care au legătură cu mediul academic. Suntem oameni! Profesori, studenți, elevi. Suntem toți parte a unui sistem care te presează până la limită, care te face să te îndoiești de tine mai mult decât să te încurajeze. 

E o perioadă dificilă, complicată și grea! Ne axăm pe rezultate și ne împingem până la ultima picătură de putere, fiind presați și de alte probleme.

Ne e dor de colegi, ne e dor de îmbrățișări, strângeri de mână și oameni. E uman. Vă rog să aveți în vedere, domnilor profesori, că suntem și noi, studenții, în aceeași categorie ca dumneavoastră. 

Și noi stăm în fața aceluiași monitor și încercăm să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a mulțumi, pentru că doar despre asta e vorba. Într-un sistem care ar trebui să te încurajeze să treci peste aceste perioade dificile dar care, în realitate, distruge fiecare părticică din tine. 

Suntem într-o țară unde starea emoțională este tratată în glumă, deși, în teorie, avem oameni pregătiți să ne ajute. Practica, ne omoară, ca de obicei.

E ok să plângi! E ok să te descarci! E ok să greșești! Nu vă dați peste cap pentru o notă, vă implor!

Vă implor să fiți oameni, să fim oameni! 

Vă implor să contemplați la situația asta, pentru că ne e greu. 

Dacă ești student, întreabă-ți colegii cum sunt! Dacă ești profesor, întreabă-ți studenții cum sunt! 

Profesor, elev sau student, suntem împreună, nu uitați asta! 

E mare păcat că ne-am obișnuit cu tragediile ca să ne dăm seama că avem lacune mari, peste tot.

Sincere condoleanțe pentru studentul de la Cluj! Unul dintre noi a cedat și ne doare!”, a transmis Alex Stoica, student la ”Poli”, scrie stiridecluj.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel