UPDATE 9: Depozitul care a generat EXPLOZIA din Beirut era bine cunoscut. Premierul anunță că cei care au greșit vor plăti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Explozii puternice au zguduit capitala Libanului, marți seara. 

UPDATE 9

Premierul libanez, Hassan Diab, a spus că explozia din capitala Beirut „nu va trece fără asumare” și că „cei responsabili vor plăti pentru ce s-a întâmplat”. Conform CNN, el a spus că investigația va include „descoperiri care vor fi anunțate despre acest depozit periculos, prezente încă din 2014”, fără a intra în detalii.

UPDATE 8

Bilanțul morților s-a dublat, transmite CNN.

UPDATE 7

Cel puțin 27 de oameni și-au pierdut viața și 2.500 au fost răniți de deflagrația de marți seară din Beirut, anunță autoritățile locale.

UPDATE 6

Exploziile violente care au zguduit marţi zona portului din Beirut ar fi putut fi cauzate de „materiale explozive” confiscate şi stocate într-un depozit de „ani de zile” a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii, conform Agerpres.

UPDATE 5

CNN transmite că Spitalul Hôtel-Dieu de France din Beirut a fost luat cu asalt de 400 de răniți, victime ale exploziei din capitala libaneză. Informația vine de la o asistentă care a fost în această seară de serviciu la centrul medical.

UPDATE 4

Informațiile Reuters dezvăluie că Israelul nu are vreo legătură cu explozia din Beirut. „Israelul nu are de-a face cu incidentul”, a transmis un oficial israelian cu condiția anonimatului. Ministrul de Externe al Israelului, Gabi Ashkenazi, a transmis televiziunilor din țară că evenimentul a fost cel mai probabil un accident.

UPDATE 3

Oficialul din cadrul Crucii Roșii Liban, George Kettaneh, a spus că sunt „sute de victime” în Beirut, incluzând morți și răniți.

Corespondentul The Guardian Michael Safi a vorbit cu un rezident al orașului cipriot Larnaca. „Toată lumea din Cipru a simțit-o”, a spus cipriotul.

UPDATE 2

Autoritățile locale transmit că cel puțin 10 persoane au murit și multe altele au fost rănite de deflagrație. The Guardian transmite că spitalele locale au nevoie mare de sânge din cauza numărului mare de oameni.

UPDATE

The Guardian transmite că ministrul libanez al Sănătății a declarat că o navă cu artificii din portul Beirutului a explodat. Sunetul și amploarea deflagrației ridică însă semne de întrebare, fiindcă mărimea exploziei a semănat cu o lovitură de rachetă sau o detonare de bombă.

Știrea inițială:

Conform San Francisco Chronicle, explozia a cutremurat mai multe părți ale capitalei, iar un fum gros s-a ridicat deasupra centrului orașului. Unele televiziuni locale au raportat că deflagrația a avut loc în portul Beirutului.

BBC transmite că incidentul a avut loc înaintea unui verdict în cazul uciderii fostului premier Rafik Hariri, în 2005. Britanicii au informații cum că explozia a avut loc în zona redacției publicației Daily Star. Un tribunal ONU este așteptat să ia o decizie în absența celor patru suspecți care i-ar fi plantat o bombă în mașina lui Hariri. O posibilă a doua explozie ar fi avut loc în jurul reședinței din Beirut a familiei premierului decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel